Så här avinstallerar du program (Windows/Mac)
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den här artikeln förklarar vi hur du avinstallerar program korrekt och enkelt.

För Windows-användare:

1. Klicka på Start-knappen och skriv "Kontrollpanelen" i sökrutan. Öppna Kontrollpanelen.

2. I Kontrollpanelen klickar du på 'Program och funktioner' eller 'Avinstallera ett program' under kategorin 'Program'.

3. Hitta det program du vill avinstallera i listan över installerade program.

4. Klicka på programmet för att markera det och klicka sedan på knappen "Avinstallera" högst upp i listan.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra avinstallationen.

Snabbtips

Du kan också använda sökfunktionen på din dator för att hitta inställningen. Skriv bara "Program" i sökrutan, så bör alternativet "Program och funktioner" eller "Avinstallera ett program" visas. Klicka på det för att komma åt listan över installerade program och följ sedan stegen som nämnts tidigare för att avinstallera det önskade programmet.

För macOS-användare:

1. Öppna Finder och navigera till mappen "Program".

2. Leta upp det program du vill avinstallera.

3. Högerklicka (eller Control-klicka) på programmet och välj "Flytta till papperskorgen" i snabbmenyn.

4. Töm papperskorgen för att permanent radera programmet från datorn.

5. Observera att vissa program kan kräva ytterligare steg eller dedikerade avinstallationsprogram för att ta bort dem helt. Se till att kontrollera utvecklarens webbplats för eventuella specifika instruktioner om avinstallation av deras programvara.

Om du inte hittar mappen Program

Om du inte hittar mappen Program öppnar du Finder på din Mac. Klicka på "Gå" längst upp på skärmen i menyraden och välj sedan "Program" i rullgardinsmenyn. Alternativt kan du använda kortkommandot Skift + Kommando + A för att snabbt komma åt mappen Program.