Så här uppgraderar du från Windows Home till Pro
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Observera att du endast kan uppgradera med en Retail-licens. Du kan inte uppgradera med en OEM-licens.

För Windows 10

1. Välj Start > Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Aktivering.

2. Under "Uppgradera din utgåva av Windows" väljer du "Ändra produktnyckel".

3. Ange din produktnyckel för Windows 10 Pro.

4. Välj "Nästa" för att starta uppgraderingen till Windows 10 Pro.

Om du inte har en Windows 10 Pro-nyckel kan du köpa en här.

För Windows 11

Välj Start > Inställningar > System > Aktivering.

Välj "Ändra produktnyckel" och ange sedan din produktnyckel för Windows 11 Pro.

Välj "Nästa" för att starta uppgraderingen till Windows 11 Pro.

Om du inte har en Windows 11 Pro-nyckel kan du köpa en här.

Har du haft några problem med aktiveringsfel?

Om du får en felkod: 0xC004F050, läs den här artikeln för att lösa problemet.

Om du får en felkod: 0x80070490, läs den här artikeln för att lösa problemet.

Om du får någon annan felkod kan du kontakta vårt supportteam via Messenger-knappen i det nedre högra hörnet.